Wątek: honest vs np crane  (Przeczytany 889 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Phenix

honest vs np crane
« 16 Marzec, 2014, 13:17:57 »
0
Witam mam takie pytanie
jest sytuacja X vs Y
gracz X atakuje i używa honesta gracz Y reaguje na to bujin crane albo kartą blakcwingiem który też zwiększa atak lub nawet też honestem to czyj potwór na koniec będzie posiadać więcej ataku ? gracza X który pierwszy aktywował honesta ( czy też inna kartę która działa jak honest ) czy gracz Y ?

Lampart

Odp: honest vs np crane
« #1 16 Marzec, 2014, 13:29:16 »
0
Pierwszy rzucony honest przebija wszystko nawet drugiego honesta

Phenix

Odp: honest vs np crane
« #2 16 Marzec, 2014, 13:31:29 »
0
a gdy pierwszy gracz użyje inną kartę niż honest np ten bujin crane czy blackwing eff będzie taki sam ? ( czyli że przebije attack przeciwnika )

Lampart

Odp: honest vs np crane
« #3 16 Marzec, 2014, 13:36:25 »
0
Słowo klucz w moim poście to WSZYSTKO ;p

Agreel

Odp: honest vs np crane
« #4 16 Marzec, 2014, 13:38:53 »
0
Chain leci i tak od tyłu. Weźmy taki przykład: Oboje gracze kontrolują Bujin Yamato 1. gracz odpala Crane'a, 2. gracz chainuje Crane'a, na co pierwszy gracz chainuje Honesta. Najpierw leci efekt honesta (Yamato 1. gracza- 3600 ATK), potem efekt Crane'a 2. gracza (Yamato 2. gracza- 3600 ATK), a potem Crane 1. gracza (Yamato 1. gracza- 3600 ATK). Podobnie działa jak wepchniemy dowolnego blackwinga z Kalutem.

Izorist

Odp: honest vs np crane
« #5 16 Marzec, 2014, 14:05:22 »
0
to co napisał Agreel jest kluczowe. cokolwiek nie zostanie użyte to ich efekty zaczną działać od ostatniego do pierwszego użytego.

Chain:
1. Honest
2. Crane/Kalut

Resolve (rozwiązanie):
2. Crane/Kalut
1. Honest (i tutaj widać, że Honest rzucony jako pierwszy przebija wszystko)

dodatkowo dochodzi fakt, że zarówno Honesta jak i Kaluta można użyć w kilku miejscach (Crane'a tylko w Damage Calculation). jeśli gracz użyje Honesta w Damage Stepie, to drugi gracz może "odczekać" i użyć Kaluta/Crane'a/Honesta w Damage Calculation i dzięki temu byćmoże wygrać walkę (obie karty rozwiążą się w osobnych chainach, czyli tym razem to Honest rzucony jako pierwszy rozwiąże się jako pierwszy).

jeśli zagmatwałem to pisz, wyjaśnię ;)

polecam: http://yugioh.pl/zasady-i-rulingi/battle-phase-ktorego-nie-znamy/

jona

Odp: honest vs np crane
« #6 16 Marzec, 2014, 14:50:03 »
0
Warto jeszcze wspomniec, ze graczem, ktory ma pierwszenstwo do aktywacji potow Honestopodobnych jest gracz turowy (turn player, ten czyjego jest tura, nie wiem jak to spolszczyc XD).

Lampart

Odp: honest vs np crane
« #7 16 Marzec, 2014, 15:01:19 »
0
Do każdej akcji masz pierwszeństwo w swojej turze.


jona

Odp: honest vs np crane
« #8 16 Marzec, 2014, 15:37:38 »
+1
Poza takimi, ktore zaczynaja chain, wtedy pierwszy odpowiada opp XD

Flasher

Odp: honest vs np crane
« #9 17 Marzec, 2014, 08:04:17 »
+1
warto pamietac, ze Honest może być aktywowany w każdym substepie Damage Stepu do Damage Calculation włącznie. Co oznacza w praktyce (i przydało mi się X razy na YCSie), że jesli opp zrzuci honesta na start Damage Stepu...to ja moge zrzucić swojego w damage calc... i mieć z tego 2 różne chainy, co sprawia, że drugi honest wygrywa.

Crane ma ograniczenie do działania w damage calculation only

West

Odp: honest vs np crane
« #10 17 Marzec, 2014, 10:24:21 »
0
Nie macie wrażenia, że to jest strasznie p***bane?

Izorist

Odp: honest vs np crane
« #11 17 Marzec, 2014, 10:57:33 »
+5
Nie macie wrażenia, że to jest strasznie p***bane?
YUGIOOOOOOH! ;D

j4

Odp: honest vs np crane
« #12 17 Marzec, 2014, 11:12:01 »
+7

Link sponsorowany
 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Ostatnio
Ostatnio 01 Maj, 2016, 22:59:37
Izorist
Honest duelist

Zaczęty przez hidan Teamy

Ostatnio 08 Lipiec, 2018, 20:36:38
Bowlin