Wątek: Update Tournament Policy  (Przeczytany 1465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Update Tournament Policy
« #25 05 Kwiecień, 2019, 17:41:58 »
0
To naprawdę nie widzę problemu w nowym policy xd

Odp: Update Tournament Policy
« #26 05 Kwiecień, 2019, 18:11:16 »
0
Zadam proste pytanie, sędzia ma wierzyć na słowo, że przeciwnik rzucił mind crasha na konkretną kartę?
Co jeżeli oponent się wyprze i powie że była inna karta deklarowana?

Odp: Update Tournament Policy
« #27 05 Kwiecień, 2019, 18:29:02 »
0
Zostawcie tego biednego mind crusha w spokoju xd Kiedy ostatnio graliście przeciwko mind crushowi? Po za tym jak ktoś rzuca blind mind crusha na cokolwiek to zasługuje na lose.

Odp: Update Tournament Policy
« #28 05 Kwiecień, 2019, 19:03:16 »
0
Cóż a co w momencie gdy wchodzisz w battle phase i koniec battle phase gdy możesz odpalić evenly? Masz w łapie evenly a on ci odpala mindcrusha, ale mówisz że go blefowałeś by wymusić efekty i nie masz tej karty. Zostawiasz sobie evenly w łapie, a na następną turę robisz mu blow outa mówiąc, że dobrałeś z topa/upstarta. Tej konkretnej sytuacji nie masz jak zweryfikować względem chociażby literek.

Jeśli wróci meta, gdzie mindcrush będzie grany to ta zasada będzie problemem, bo znajdą się osoby które będą chciały wałować a zasady promujące oszukiwanie nie są z reguły dobre. Z drugiej strony jeśli osoba by się nie zgodziła na weryfikację przez widza/osobę obok to już są jakieś podejrzenia. Z evenly to jest jedyny moment kiedy możesz blindować mindcrush tak naprawdę, zwłaszcza jeśli grasz backrow heavy deckiem. 

O ile reszta zmian jest spoko, o tyle akurat ta konkretna jest trochę nieteges bo po prostu promuje oszukiwanie.
« Ostatnia zmiana: 05 Kwiecień, 2019, 19:12:34 Yano »

Odp: Update Tournament Policy
« #29 05 Kwiecień, 2019, 19:10:06 »
0
Raczej jak ktoś ma opcję tylko aby obejść pole evenly i dostanie się na to crusha to może scoopnąc, bo raczej go zabije druga osoba + traci bp. Nie wiem moim zdaniem to jest takie meh, bo równie dobrze może kogoś opp postraszyć że ma, a wcale nie musi go mieć.

Odp: Update Tournament Policy
« #30 05 Kwiecień, 2019, 19:14:48 »
0
Czy ja wiem? Altergeist/paleo/SS raczej go nie zabije w jedną turę więc brak BP tak bardzo nie zaboli. Zwykle takie decki grają mindcrusha jak już. Może straszyć, ale co w momencie kiedy ma i nie zdiscarduje? Jeśli nikt postronny się nie wtrąci i nie zawoła judge'a to w zasadzie rzucający mindcrusha robi sobie minusa. A na dodatek turę później dostanie evenly, które go wyczyści więc taki wałek może być game changing.

Odp: Update Tournament Policy
« #31 05 Kwiecień, 2019, 19:23:00 »
0
Jedna goła tura bez bp, druga tura bez bp z mp2. Moim zdaniem jednak to całkiem sporo opp traci. Po za tym idąc za twoim przykładem decków to ucierpi tylko ss, bo nie zrobi negacji spella/trapa, a tak to masz paleo - żaba i alter - hextia.

Izorist

Odp: Update Tournament Policy
« #32 05 Kwiecień, 2019, 19:40:29 »
+3
Nie brnijmy w tę stronę. Opp może się wyprzeć czegokolwiek co miało miejsce albo co usłyszał od przeciwnika w tym nawet tego, że w ogóle przegrał.
Uwierzcie mi na słowo, że są lepsze sposoby żeby wałować i istniały już wcześniej.

Flasher

Odp: Update Tournament Policy
« #33 14 Kwiecień, 2019, 11:29:50 »
+1
Opublikowano artykuł, który rzuca więcej światła na poruszony wyżej temat weryfikacji ręki/decku: https://yugiohblog.konami.com/articles/?p=9880


Zasada ogólna, która rzuca się w oczy: gdy mamy coś konkretnego wtasować, pokazać, to pokazujemy konkretną kartę/karty.

Link sponsorowany
 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Ostatnio
Ostatnio 15 Listopad, 2013, 12:06:15
Wolv
Ostatnio 07 Marzec, 2014, 11:56:37
Izorist
Ostatnio 14 Listopad, 2014, 14:32:01
Flasher
Ostatnio 04 Sierpień, 2017, 17:04:29
Zeref
Ostatnio 22 Wrzesień, 2017, 11:39:57
Icarus