Wątek: Problem z Mystical Space Typhoon  (Przeczytany 562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PapoKamieniak

Problem z Mystical Space Typhoon
« 29 Marzec, 2016, 17:16:08 »
0
Siema mam problem jeśli mój przeciwnik użyje Mirror Force (albo innego trapa) a ja w odpowiedzi na to uzyje Mystical Space Typhoon to efekt mirrora przestaje działać? Czy moje potwory przeżyją?

Dunkoro

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #1 29 Marzec, 2016, 17:21:35 »
0
Nie. Żeby karta po aktywowaniu nie osiągnęła swojego efektu to musi zostać jej aktywacja bądź efekt zanegowany efektem, który zawiera w tekście, że neguje. Przykład; Seven Tools of the Bandit.

PapoKamieniak

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #2 29 Marzec, 2016, 17:27:22 »
0
A jeśli uzyje mysticala w odpowiedzi na aktywowanego  spella to ten spell zadziała czy nie?

Dunkoro

Odp: Problem z mystical space typhoon
« #3 29 Marzec, 2016, 17:30:38 »
0
Również taka sama sytuacja; spell musi zostać zanegowany efektem, który mówi, że go neguje żeby nie zadziałać.

Jedyna sytuacja, która często myli graczy jest sytuacja z niszczeniem continuous spelli/trapów, które muszą pozostawać na polu, aby ich efekty zadziałały (przykłady takich kart; Call of the Haunted, Return of the Monarchs, Kozmotown, Performapal Monkeyboard w skali), w każdym innym przypadku tylko efekty które negują mogą coś zanegować ;D
« Ostatnia zmiana: 29 Marzec, 2016, 17:35:27 Dunkoro »

Flasher

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #4 29 Marzec, 2016, 17:36:19 »
+2
Jest takie powiedzonko, mantra na tym forum, właściwie w całym świecie ygo:

MST nie neguje!!!

Secior

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #5 29 Marzec, 2016, 18:19:13 »
0
Można jednak wspomnieć, że gdy w odpowiedzi na aktywację continuous spella/trapa odpalimy Mystical Space Typhoon to efekt tej karty, który następuje przy jej aktywacji nie zadziała (np. Fire Formation - Tenki, Dinomist Charge czy Call of the Haunted)

PapoKamieniak

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #6 29 Marzec, 2016, 18:30:56 »
0
A contionious trapa mogę aktywować tylko w odpowiedzi na: Atak , efekt, spella , trapa?

Dunkoro

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #7 29 Marzec, 2016, 18:36:08 »
0
Nie, continuous trapa możesz też aktywować w czasie dowolnej fazy, kiedy posiadasz priorytet. Koncept jest całkiem skomplikowany, więc skieruję cię do źródła na wiki;

http://yugioh.wikia.com/wiki/Fast_Effect_Timing

Izorist

Odp: Problem z Mystical Space Typhoon
« #8 29 Marzec, 2016, 19:29:35 »
+1
Nie, continuous trapa możesz też aktywować w czasie dowolnej fazy, kiedy posiadasz priorytet. Koncept jest całkiem skomplikowany, więc skieruję cię do źródła na wiki;

http://yugioh.wikia.com/wiki/Fast_Effect_Timing
ja polecam w pierwszej kolejności poczytać rulebooka, którego już Ci podrzucałem i który jest umieszczony w tym dziale:
http://yugioh.pl/dla-poczatkujacych/najwazniejsze-zrodlo-informacji-official-rulebook-9-0/

Link sponsorowany
 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Ostatnio
Ostatnio 31 Maj, 2014, 18:35:23
multum
Ostatnio 07 Luty, 2015, 16:17:57
Izorist
Ostatnio 26 Marzec, 2016, 13:45:43
PapoKamieniak
Animatsuri problem

Zaczęty przez KoU Offtop

Ostatnio 16 Lipiec, 2018, 21:42:02
KoU
Ostatnio 07 Kwiecień, 2020, 20:42:05
Izorist