Wątek: nowe pola ?  (Przeczytany 972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Phenix

nowe pola ?
« 25 Marzec, 2014, 16:11:47 »
0
Witam
dziś devpro się zaaktualizowało włączam , patrze a tu nowe pola jakieś 2 diamenciki czy coś takiego ( czerwony i niebieski ) gdzie opponent kładł jakieś dziwne karty miały tak jak by kolory tęczy
mógłby ktoś napisać jak działają te pola i karty ?

Zadyma

Odp: nowe pola ?
« #1 25 Marzec, 2014, 16:14:19 »
0
Pendulum summon :/

Phenix

Odp: nowe pola ?
« #2 25 Marzec, 2014, 16:20:53 »
0
nazwa nie dużo mi mówi :)
mógłby ktoś bardziej objaśnić jak to działa ? w jakich taliach najlepiej używać ?

Zadyma

Odp: nowe pola ?
« #3 25 Marzec, 2014, 16:21:31 »
0
do tego niech się wypowie Flasher :P

Phenix

Odp: nowe pola ?
« #4 25 Marzec, 2014, 16:24:34 »
0
w 1 rundzie już nie dobiera się kart ?

Agreel

Odp: nowe pola ?
« #5 25 Marzec, 2014, 16:38:13 »
0
Yup, zaczynający dobiera 5 kart.

Phenix

Odp: nowe pola ?
« #6 25 Marzec, 2014, 16:40:17 »
0
ok thx
byłbym wdzięczny jak by ktoś jeszcze wyjaśnił działania tych nowych pól i ogólnie działania tych kart

Los

Odp: nowe pola ?
« #7 25 Marzec, 2014, 17:13:09 »
+2
Pendulum monster - można go używać jak zwykłego potwora. Dodatkowo kiedy schodzi z pola na grave trafia na topa extra decku (można go potem stamtąd przyzwać pendulum summonem). Jeśli schodzi jako synchro też na topa. Kiedy jako xyz materiał to do grave.

Pendulum zone - nowe pola w których można aktywować pendulum monstery jako spelle. mają w nich inny efekt niż kiedy są na polu jako potwory.

Pendulum summon - nowa metoda special summonu monsterów z ręki i topa decku. Aby go wykonać musimy umieścić w obydwu pendulum zonach pendulum monstery których pendulum scale (numery przy czerwonnym i niebieskim krysztale) są różne od siebie o co najmniej 2. Wtedy możemy przyzwać dowolną ilość monsterów o levlach pomiędzy tymi liczbami z ręki i topa decku.

Przykład:
Pendulum scale 1 - 8 pozwala przyzywać potwory z ręki i topa decku o levelach 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Pendulum scale 4 - 4 nie pozwala użyć pendulum summon.

Pendulum summon można użyć tylko raz na turę.

Dokładne rulingi nowych potworów i summonu
http://www.ygorganization.com/ocg-pendulum-summon-mg04-starter-deck-2014-rulings/

Phenix

Odp: nowe pola ?
« #8 25 Marzec, 2014, 19:43:06 »
0
w jakich deckach opłaca się tym grać ? w np gadgetach opłaca się ?

Agreel

Odp: nowe pola ?
« #9 25 Marzec, 2014, 19:51:43 »
0
Wątpię by w takiej ilości były te pendulumy specjalnie użyteczne, szczególnie, że ci zapychają main deck. Może kiedyś będzie sensowniejsze granie nimi.

Los

Odp: nowe pola ?
« #10 25 Marzec, 2014, 20:10:36 »
0
Obecnie chyba w niczym się nie opłaca bo jest 5 pendulum monsterów a tylko Timegazer Magician w połączeniu z innymi pozwala przyzywać lvl 4. Także ciężko z tym o konsystencję. Dzisiaj grałem takim pendulum gadgetem i trzeba się było pobawić żeby uruchomić pendulum. Pendulum będzie wspierać jakieś synchro kombinacje w przyszłości.

Izorist

Odp: nowe pola ?
« #11 25 Marzec, 2014, 21:54:07 »
0
pamiętajcie, że to jedynie wybryk YGOPro, które dostosowuje się do OCG. my oficjalnie tego nie mamy (ani Penduluma, ani nie dobierania w pierwszej) ;P

Link sponsorowany
 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Ostatnio
Ostatnio 07 Marzec, 2014, 11:56:37
Izorist
Ostatnio 02 Lipiec, 2014, 16:12:23
Soul
Ostatnio 29 Styczeń, 2017, 11:52:42
Secior
Ostatnio 04 Czerwiec, 2017, 10:53:01
alenart1160
Ostatnio 26 Listopad, 2018, 07:56:07
Jacollo