Wątek: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon  (Przeczytany 122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« dnia: 11 Kwiecień, 2017, 20:59:25 »
0
Gracz A posiada na polu Baobaboon. Gracz B posiada Zoodiac Drident lub jakiekogolwiek innego Zoodiac XYZ z podpiętym Zoodiac Whiptail. Jest Battle Phase gracza B.

Gracz B atakuje Zoodiac Drident Baobaboona gracza A. W "After Damage Calculation" Baobaboon jest banishowany.

Czy gracz A może odpalić efekt Baobaboon aktywowany przy zniszczeniu go? Wydaje mi się, że tak, gdyż w "After Damage Calculation" stwory są już traktowane jako zniszczone w walce.

Kanashimi Tomo

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 21:01:53 »
0
Sangan (bądź inny stuff) vs D.D. Warrior Lady, polecam

Czytaj : nie, nie odpali się.
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 21:02:03 »
0
Moim zdaniem nie, ponieważ jednak zostaje zbanishowany, a nie zniszczony, chociaż może zbytnio sugeruję się tu Devpro - po prostu normalnie Baobaboon by już był traktowany w tej fazie jako zniszczony, ale efekt Whiptaila jakby "nadpisuje" to co się dzieje i zamiast tego go banishuje.
Raphèl mai amècche zabì almi!
"Nie znam się na p***doleniu głupot, ale chyba p***dolicie głupoty." - Leo, 17.04.2017

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 21:26:20 »
0
Sangan (bądź inny stuff) vs D.D. Warrior Lady, polecam

Czytaj : nie, nie odpali się.

Sangan odpala się przy zrzucie na grave, więc oczywistym jest że skoro zostanie zbanishowany nie odpali efektu. Baobaboon musi być tylko zniszczony. To trochę inna sytuacja.

Kanashimi Tomo

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 21:29:57 »
0
Bardziej chodziło mi o kwestię "Battle Phase'u", ale spoko. Momento... Guiding Ariadne rulings? ;D
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień, 2017, 21:31:36 wysłana przez Kanashimi Tomo »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 21:42:59 »
0
Bardziej chodziło mi o kwestię "Battle Phase'u", ale spoko. Momento... Guiding Ariadne rulings? ;D

Guiding Ariadne to rzeczywiście bardzo dobry przykład innej karty z tego typu efektem, ale na wiki rullingów nie ma, a google nic mi konkretnego nie znalazło, więc bym Cię o źródła poprosił :)

Izorist

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 22:09:59 »
+1
Spieszę z pomocą :D

Baobaboon jak najbardziej aktywuje się po tym jak został zniszczony w walce z Xyz typu Beast-Warrior z podpiętym Zoodiac Whiptail. Dzieje się tak, ponieważ w "After Damage Calculation" stwory są już traktowane jako zniszczone w walce (która swój punkt kulminacyjny osiągnęła w "Damage Calculation").

Guiding Ariadne też aktywowała by tutaj swój efekt. Ważne jest, żeby taki potwór został zniszczony w walce.

http://yugioh.pl/zasady-i-rulingi/battle-phase-ktorego-nie-znamy/

Odp: Zoodiac Whiptail vs Baobaboon
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwiecień, 2017, 22:39:50 »
0
Korzystałem nawet z tego artykuły przy sprawdzaniu, ale wolałem się upewnić. Czyli jednak miałem rację. Bardzo dziękuję! :D

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
19 Odpowiedzi
1045 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 11 Luty, 2017, 02:46:31
wysłana przez shiro242
5 Odpowiedzi
509 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 15 Luty, 2017, 19:08:29
wysłana przez Vardøger
4 Odpowiedzi
610 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 11 Kwiecień, 2017, 19:19:36
wysłana przez chaisab