Wątek: Triamidy fieldy  (Przeczytany 167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Triamidy fieldy
« dnia: 19 Sierpień, 2017, 21:14:52 »
0
Mam pytanie a nawet 2 co do ich niektorych efektów i jak sie rozwiązują :


1. Triamid Sphinx jego efekt mówi, że dostaje 500atk i def za kazdego Triamid Fielda w GY. Sytuacja jest, ze są 3 fieldy w GY więc ma 4000atk. AktywowNy został efekt True Draco Apocalypse więc ma 2000atk. Nowy battle phase. Mam 2 fieldy w GY. I pytanie. Czy Sphinx bedzie mial dalej 2000atk czy 3000?

2. Mam na polu Triamid Master. Opp aktywuje przy swoim pustym polu Interrupted Kaiju Slumber. Ja chain efektu Mastera do zmiany fielda i wrzucam field Triamid Fortress które broni przed zniszczeniem efektami moje triamidy. Czy field uchroni przed zniszczeniem Mastera czy nie zdąży?


Kali

Odp: Triamidy fieldy
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpień, 2017, 21:34:55 »
0
1. halvuje current atak, wiec jak ma 4k, halv 2000, no i ubywa 1 fielda = 1500, halv apocalypse jest permanentny
2. przez to ze fortress to cont efekt i przy resolvie cl1 slumbera będzie już face up na polu to tiramid jest chroniony i opp nie wezwie kaiju przez to że kondycja zniszczenia moba nie została spełniona

Kanashimi Tomo

Odp: Triamidy fieldy
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Sierpień, 2017, 03:45:49 »
0
1. Halve, 2k ataku. Nawet jak zniknie field to atak dalej bedzie 2k, npbo następuje tzw. "Freeze" ataku, czyli modulatory ataku nie są już brane pod uwagę. Tragoedia vs BW Gale

http://yugioh.pl/zasady-i-rulingi/star-seraph-sentry-vs-tragoedia/
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpień, 2017, 03:48:41 wysłana przez Kanashimi Tomo »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Odp: Triamidy fieldy
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Sierpień, 2017, 09:21:26 »
0
Tomo ale to ciągle są zmiany atk\def Obcych kart. A ten boost Sphinx dostać powinien z własnego efektu a nie innej karty...

Kanashimi Tomo

Odp: Triamidy fieldy
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpień, 2017, 10:31:55 »
+1
Tomo ale to ciągle są zmiany atk\def Obcych kart. A ten boost Sphinx dostać powinien z własnego efektu a nie innej karty...

Uni... Czytałem Sphinxa i wiem, że chodzi o boost z fieldów na grave... Rzucasz gale'a/apocalypse na Kartę boostującą swój atak jakimkolwiek sposobem (field, własny efekt, modyfikacje ataku a'la Tragoedia z "?") dalej następuje freeze. "Becomes" w True Draco trapie jest słowem kluczem, atak STAJE się PERMAMENTNIE konkretną wartością, a bonusy (continuous bonusy!) wpływające na kartę w momencie "zamrożenia" nie zadziałają (Np. United We Stand, summon dodatkowego stwora nie zmienia siły).

Jezeli ktoś nie zerknął w temat podany przeze mnie wcześniej (lenistwo) to przedstawiam z tamtąd screena z podobnej sprawy. Podpunkt no.3 z Gachi Gachi



W skrócie :
Sphinx ma 4k
Efekt Apocalypse czyni atak Triamidy 2k atk
Ubywa fielda w grave, atak się nie zmienia
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpień, 2017, 11:35:48 wysłana przez Kanashimi Tomo »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Odp: Triamidy fieldy
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpień, 2017, 12:58:29 »
0
ok, dzieki :) I get it now :D