Wątek: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari  (Przeczytany 475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mich

Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« dnia: 05 Luty, 2014, 22:39:40 »
0
Mam problem , bowiem nie wiem jak co się dzieje w przypadku gdy:
Summonowany zostaje Gladiator Beast Gyzarus lub Gladiator Beast Bestiari,
a ja używam Trap Hole lub Bottomless Trap Hole
I co dalej?

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Luty, 2014, 22:43:39 »
+1
Jak masz zamiar odpalić zwykłego Trap Hole na Gladiator Beast Gyzarus? Ich efekt niszczący i tak się odpala jeśli o to ci chodzi.

Izorist

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Luty, 2014, 22:48:27 »
0
zniknięcie z pola któregokolwiek z w/w nic nie zmieni, aktywowali oni już swoje efekty i będą one musiały się rozwiązać prawidłowo

Mich

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Luty, 2014, 22:49:37 »
0
Czyli kolejność będzie taka, że znikną a ich efekty się odpalą po śmierci?

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Luty, 2014, 22:53:04 »
+1
Oczywiście, taka sama sytuacja jak z np. Black Rose Dragon. BTH nie neguje wcale efektu danej karty przy summonie.

Maras

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Luty, 2014, 22:56:17 »
0
Summon któregokolwiek gladiatora, odpala się ef i Glad targetuje kartę/karty ->
Chain oppa: Bottomless Trap Hole,
najpierw spada Glad, potem lecą targety (jeżeli targetował BTH w secie no to sad).
Jedyne co może pomóc jeżeli chodzi o summon to jego negacja, np Solemn Warning.



"Ascendant meat, however illusory our identities are, we craft those identities by making value judgements.
Everybody judges all the time."

Mich

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Luty, 2014, 23:01:13 »
0
Mogę odpalić BHT po tym jak opp wybrał już karty do zniszczenia, czy za późno?

Maras

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Luty, 2014, 23:04:27 »
+3
Mogę odpalić BHT po tym jak opp wybrał już karty do zniszczenia, czy za późno?
Tak, wlaśnie o to chodzi. Bo o ile dobrze kminie to ich eff to trigger, czyli odpala się od razu przy summonie, dopiero po tym jak będzie target odpalasz coś w chainie, a że chain idzie od tyłu to najpierw to co Ty odpaliłeś a dopiero potem targety.



"Ascendant meat, however illusory our identities are, we craft those identities by making value judgements.
Everybody judges all the time."

Izorist

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Luty, 2014, 23:19:21 »
0
to co koledzy wyżej piszą ;)
i ważna sprawa, w takim wypadku, ich efekty nie aktywują się pośmiertnie a raczej tylko rozwiązują się (resolvują) pośmiertnie, bo aktywowały się jeszcze przed aktywacją BTH czy innej reakcji na summon

j4

Odp: Trap Hole'y vs Gladiator Beast Gyzarus i GB Bestiari
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Luty, 2014, 00:40:58 »
+2
Ogólnie polecam poczytać rulebook. Mówię to bez ironii, na pewno przeczytasz go z dużo większym zrozumieniem niż jak z niego korzystałeś do nauki gry na samym początku i wyjaśnisz sobie parę kwestii
2005 - 2015
gra wspaniała, tylko karty k*

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
8 Odpowiedzi
1055 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Sierpień, 2013, 22:36:55
wysłana przez Izorist
6 Odpowiedzi
694 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 17 Kwiecień, 2016, 16:20:10
wysłana przez Kanashimi Tomo
12 Odpowiedzi
1589 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 09 Sierpień, 2015, 17:38:21
wysłana przez Belizariusz
0 Odpowiedzi
167 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 28 Czerwiec, 2015, 09:00:10
wysłana przez Zadyma
2 Odpowiedzi
88 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Listopad, 2016, 14:22:19
wysłana przez Icarus