Wątek: Rozpocznanie g3 w terminacji.  (Przeczytany 169 razy)

Rozpocznanie g3 w terminacji.
« 18 Kwiecień, 2018, 18:49:37 »
+1
Witam, podczas oglądania nowego odcinka na kanale youtube MST.TV dowiedziałem się, że jeśli w terminacji, podczas turnieju rangi tier1 mecz miałby zakończyć się remisem (kiedy rozpoczęła się terminacja było 1:0, zaś po 4 rundach terminacji zwycięzcą zostaje drugi gracz i jest 1:1), to gracz rozpoczynający wybierany jest losowo.

Sprawdziłem, i zgodnie z tournament policy v1.3 (strona 15/16):

Spoiler
 If both Duelists have the same number of Duel wins, or if time is called in between Games of
a Match, they will begin a new Duel with specific guidelines.
o Neither Duelist may use his or her Side Deck.
o Duelists must use a random method (die roll, coin flip, etc.) to determine who will go first.
o The Duel will continue for a total of (4) turns, two turns for each Duelist, unless a Duelist
manages to win the Duel before the (4) turns are up.
o Once the four turns are completed, Life Point totals are compared and the Duelist with
the highest Life Point total wins the Match.
o If both Duelists’ Life Points are the same after the (4) turns are completed, then play will
continue on a turn-by-turn basis, with the Duelist with the most Life Points at the end of
a turn being declared the winner of that Game. Please use the same criteria listed above
(Step 5).

Czy to oznacza, że np. ustalamy kto wyrzuci więcej zacznie i wtedy ta osoba musi zacząć? Bo według tej reguły mamy wylosować kto będzie zaczynał, nie kto będzie wybierał kto zacznie.

I poza tym, czy jestem opóźniony i wszyscy o tym wiedzą? Bo ja i wszyscy przeciwnicy z którymi grałem w terminacji game 3 zawsze pozwalaliśmy wybrać kto zacznie osobie, która przegrała game 2.
« Ostatnia zmiana: 18 Kwiecień, 2018, 18:52:32 MateMatyk »

Izorist

Odp: Rozpocznanie g3 w terminacji.
« #1 19 Kwiecień, 2018, 00:15:43 »
+2
To oznacza, ze osoba ktora np. wygrala kostke wybiera czy idzie pierwsza czy druga. Jest to zasada o ktorej malo kto pamieta lub wie. We Wroclawiu chyba tylko ja i Korni. W Wawie obstawiam, ze jak Miki nie przypomni to tez nikt o tym nie wie ;)

Odp: Rozpocznanie g3 w terminacji.
« #2 19 Kwiecień, 2018, 08:43:43 »
+2
W Krk też stosujemy tą zasadę ;D

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Ostatnio
Ostatnio 18 Maj, 2018, 19:45:09
Yano