Wątek: Pendulum Summon  (Przeczytany 1183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Izorist

Pendulum Summon
« dnia: 05 Październik, 2014, 09:51:06 »
0



What are "Pendulum Monsters"?

Though they appear to be like any other Monster up to now, they can be treated as Spell Cards by placing them in the "Pendulum Zone" via "Pendulum Summoning"!
To do this, you will need to make use of the "Pendulum Scale"!



About the "Pendulum Zone"

The Pendulum Zone is marked below! Prepare them by placing Pendulum Monsters on both side!



Here's how to "Pendulum Summon"!

Simply place Pendulum Monsters on both Pendulum Zones!






Though many monsters in between the Pendulum Scale can be Special Summoned, the most attractive new feature is performing Pendulum Summons! Invoking this allows easy summoning of superior monsters!

Features

  • Place a Pendulum Monster face-up into the Pendulum Zone to treat it as a Spell Card! (Cannot be placed face-down)
    • As they're now treated as Spell Cards, they are susceptible to being destroyed by cards such as Mystical Space Typhoon.

  • Pendulum Monsters placed in either Pendulum Zone are no longer treated as Monster Cards.
    • Cards such as Dark Hole will have no effect on them.

  • Pendulum Summoning is followed-up by a Special Summon alongside it!
    • If a Pendulum Summoning for Solemn Judgment becomes negated, all Monsters about to be summoned will be sent to the graveyard.


Kopiuj-wklejka z http://www.yugioh-card.com/hk/howto/master_rule_3.php?lang=en
« Ostatnia zmiana: 06 Lipiec, 2015, 10:32:50 wysłana przez Izorist »

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Październik, 2014, 10:17:30 »
0
  • Place a Pendulum Monster face-up into the Pendulum Zone to treat it as a Spell Card! (Cannot be placed face-down)
To jak to będzie przy  Anti-Spell Fragrance? Czyżby wprowadzili ruling żeby ta karta nie przeszkadzała pendulumom? :>[/list]
Sua Sponte

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Październik, 2014, 10:29:57 »
0
A w sumie spytam się, Pendulum kontra Macro Cosmos
Jak sytuacja wygląda, tak samo jak z Crystal Beastami ze względu na ich podobieństwo, czy pendulum są usuwane? :P

Kanashimi Tomo

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Październik, 2014, 10:30:33 »
0
@Grabczas - Podejrzewam, że będzie jak z Dark SimorghAnti-Spell Fragrance, czyli nie będzie możliwości ich aktywacji.

@Frey - Archlord Kristya ma działanie Pendulumopodobne (nie dotyka grave przy zniszczeniu), więc takowe potworki idą do Extra
« Ostatnia zmiana: 05 Październik, 2014, 10:35:18 wysłana przez Fallen Angel Tomo »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Październik, 2014, 12:11:46 »
0
@Frey - Archlord Kristya ma działanie Pendulumopodobne (nie dotyka grave przy zniszczeniu), więc takowe potworki idą do Extra
Na ile jest to pewne? YGOPro twierdzi niestety coś innego oraz chyba kiedyś widziałem jakieś japońskie rulingi, dlatego wolę się spytać i upewnić jak to działa w TCG ;)

Kanashimi Tomo

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Październik, 2014, 12:34:54 »
0
YGOpro = Not even an Official Thing. Mechanika sama w sobie mówi, że "Pendulumy nie dotykają grave" (chyba, że znegujesz aktywację w Pendulum zone bądź ich summon, gdy są w Monster Zone). Jeżeli widziałeś japońskie rullingi to możesz je tutaj podać, aby podeprzeć swoje wątpliwości.
« Ostatnia zmiana: 05 Październik, 2014, 12:41:33 wysłana przez Fallen Angel Tomo »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Izorist

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Październik, 2014, 12:40:38 »
0
  • informacji o pendulum w TCG mamy tylko tyle co w filmiku wyżej.
  • rulingów OCG jest niewiele więcej.
  • jedyne podobieństwo jakie zauważam to Archlord KristyaMacro Cosmos, a tutaj mamy nawet ruling. na podstawie tego tak rozstrzygam spór. może dostaniemy w przyszłości szersze info (w co wątpię, bo Xyzów do dzisiaj nie wyjaśnili ;P)
  • pokaż mi te japońskie rulingi, naprawdę chętnie poczytam :)

Izorist

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Październik, 2014, 12:51:14 »
0
http://www.ygorganization.com/ocg-071714-rulings/
http://www.db.yugioh-card.com/yugiohdb/faq_search.action?ope=5&fid=13364&keyword=&tag=0
ok, Tomo wygrzebał takie coś:
Cytuj
Q: If Macro Cosmos or Banisher of the Radiance are on the field, will a Pendulum Monster on the field be placed face-up in the Extra Deck if it is destroyed?
A: While the effects of Macro Cosmos or Banisher of the Radiance are being applied, if a Pendulum Monster on the field is destroyed, it will be banished instead of returning to the Extra Deck.
to ruling OCG, ale trzeba pamiętać, że jeśli TCG da swoją wersję, to może być ona inna xP

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Październik, 2014, 18:07:56 »
0
  • informacji o pendulum w TCG mamy tylko tyle co w filmiku wyżej.
  • rulingów OCG jest niewiele więcej.
  • jedyne podobieństwo jakie zauważam to Archlord KristyaMacro Cosmos, a tutaj mamy nawet ruling. na podstawie tego tak rozstrzygam spór. może dostaniemy w przyszłości szersze info (w co wątpię, bo Xyzów do dzisiaj nie wyjaśnili ;P)
  • pokaż mi te japońskie rulingi, naprawdę chętnie poczytam :)
A czy jakieś znaczenie ma to, że różnica między Archlord Kristya i pendulum polega na tym, że pierwsza wraca do talii przez swój efekt, a drugi przez mechanikę gry?

Izorist

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Październik, 2014, 18:27:26 »
0
oczywiście, że ma. tylko wciąż: to był najbliższy przykład, to którego mieliśmy rulingi zanim pojawił się ten zacytowany wyżej.
inna kwestia: zauważenie różnicy to pikuś - daj mi powód, dla którego miałoby to działać inaczej :P

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Październik, 2014, 18:39:25 »
0
inna kwestia: zauważenie różnicy to pikuś - daj mi powód, dla którego miałoby to działać inaczej :P
Efekt karty jest ważniejszy od mechaniki gry? Przynajmniej tak czytałem, jak szukałem czemu pendulumy powinny być usuwane poza grę ^^"

j4

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Październik, 2014, 18:42:17 »
+7
a może dlatego, że ygo jest niekonsekwentne i design robi banda idiotów?
2005 - 2015
gra wspaniała, tylko karty k*

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Październik, 2014, 16:19:22 »
0
Pen Spelle będą szły na grave?

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Październik, 2014, 16:43:59 »
0
Pendulumy ustawione na skalę idą na top extra decku po zniszczeniu.

Izorist

Odp: Pendulum Summon
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Październik, 2014, 00:05:23 »
0
Pen Spelle będą szły na grave?
a chcesz warna za pytanie, na które odpowiedź jest w pierwszym poście? ;P

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
18 Odpowiedzi
1268 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 28 Listopad, 2015, 09:41:28
wysłana przez Entelarmer
2 Odpowiedzi
420 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 20 Sierpień, 2015, 18:32:36
wysłana przez jona
5 Odpowiedzi
361 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 20 Październik, 2015, 23:26:43
wysłana przez Izorist
4 Odpowiedzi
280 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 30 Marzec, 2016, 23:12:01
wysłana przez Izorist
2 Odpowiedzi
191 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 04 Maj, 2016, 13:47:55
wysłana przez PapoKamieniak