Wątek: [20.07.2017] Link Format - oficjalne filmy od Konami  (Przeczytany 277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Flasher

[20.07.2017] Link Format - oficjalne filmy od Konami
« dnia: 21 Lipiec, 2017, 07:51:19 »
+1
Oficjalne filmy instruktażowe na temat oficjalnie już obowiązującej nowej zasady głównej w grze.

Yu-Gi-Oh! TRADING CARD GAME Official Rules Update - July 21st, 2017

Tutaj wersja z PL napisami z wersji japońskiej: http://yugioh.pl/dla-poczatkujacych/wstep-do-master-rule-link-summon-po-polsku/

Learn How to Link Summon!


« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec, 2017, 15:21:11 wysłana przez Izorist »
Inteligent tym się różni od nieinteligenta, że nie obraża się o żarty, rozumie żarty i lubi żarty. /Władysław Bartoszewski/

Odp: Link Format - oficjalne filmy od Konami
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipiec, 2017, 14:39:35 »
0
to tak zapytam, aby ktoś potwierdził mi, niczym krowie na rowie...:

LINK Format...gra toczy sie tak, że mogę normalnie tylko 1 potwora z EXTRA decku wezwać (Pendulum, XYZ, Synchro, Fuzion) - i aż go nitk nie zabije, to Tylko on może przebywać na POlu? czy można go też użyć np. do innego summonu jako np. Synchro Material, albo Fusion Material?

I te strzałki na LINKACH dają możliwość wezwania z extra na miejsca gdzie pokazują, prawda? :)

A gdy Link monster jest w polu, to można go samego użyć też do innego summonu z extra, jak Synchro, Fuzja? bo pod XYZ materiał nie można bo oni nie mają LV prawda? :)

Będę wdzięczny za odpowiedź :)



Hunt

Odp: Link Format - oficjalne filmy od Konami
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lipiec, 2017, 14:55:13 »
0
to tak zapytam, aby ktoś potwierdził mi, niczym krowie na rowie...:

LINK Format...gra toczy sie tak, że mogę normalnie tylko 1 potwora z EXTRA decku wezwać (Pendulum, XYZ, Synchro, Fuzion) - i aż go nitk nie zabije, to Tylko on może przebywać na POlu? czy można go też użyć np. do innego summonu jako np. Synchro Material, albo Fusion Material?
Tak (w sensie możesz mieć tylko jednego potwora summonowanego bezpośrednio z Extra Decku na polu, chyba że jakieś Linki wskazują na Twoje pola, wtedy w nich też mogą być potwory bezpośrednio z Extra Decku - potwory wchodzące na pole spoza Extra Decku działają bez zmian) i można.
Cytuj
I te strzałki na LINKACH dają możliwość wezwania z extra na miejsca gdzie pokazują, prawda? :)
Tak.
Cytuj
A gdy Link monster jest w polu, to można go samego użyć też do innego summonu z extra, jak Synchro, Fuzja? bo pod XYZ materiał nie można bo oni nie mają LV prawda? :)
Tylko do Fuzji i innego Linka (wtedy Link z pola liczy się albo jako 1 potwór, albo jako tyle potworów, ile ma strzałek), bo skoro nie ma Levela, to nie można z niego robić nie tylko XYZa, ale też Synchro.

Naprawdę nie jest to wystarczająco dobrze wytłumaczone w tych filmach? :P
« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec, 2017, 14:57:25 wysłana przez Hunt »

Izorist

Odp: Link Format - oficjalne filmy od Konami
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lipiec, 2017, 15:19:39 »
0
TUTAJ też jest dużo info. Przy okazji poukładałem tematy i podkleiłem w Zasadach i Rulingach.

Odp: [20.07.2017] Link Format - oficjalne filmy od Konami
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpień, 2017, 08:15:43 »
+1

This is where the fun begins!

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
0 Odpowiedzi
107 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 05 Lipiec, 2017, 10:00:02
wysłana przez Illidan
2 Odpowiedzi
171 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 06 Lipiec, 2017, 07:27:48
wysłana przez Izorist
0 Odpowiedzi
95 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 15 Lipiec, 2017, 10:00:03
wysłana przez Illidan
6 Odpowiedzi
376 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 29 Lipiec, 2017, 09:15:02
wysłana przez Elbem
0 Odpowiedzi
74 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 25 Sierpień, 2017, 08:14:55
wysłana przez Miki