Wątek: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero  (Przeczytany 1005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« dnia: 09 Luty, 2014, 13:10:57 »
+7

I Wprowadzenie
Masz wolne miejsce w extra? Irytuje Cię Fire Fist?
A może Bujin/Wolfbark/Harpie/Constellar/Honest¹/Forbidden Lance/Madolche/Gravekeeper/Tenki/(wybrać odpowiednie)

Oto melisa na twoje nerwy: Number 103: Ragnazero

II Nazwa/Art
Number 103: - Tego chyba nie muszę tłumaczyć.
Ragna - Ta część nazwy pochodzi zapewne od Ragnarök, jest to według mitologi nordyckiej po prostu koniec świata (by być precyzyjnym wojna bogów i początek nowego, ale się w to nie zagłębiajmy dalej)
Zero - Najpewniej od temperatury 0 Kelvina odpowiada to -273,15 °C co według mechaniki klasycznej jest temperaturą w której ustaje wszelki ruch cząsteczek (tłumaczenie dla humanistów(np. Beliego), Gimbów i mniej(np. Phanth): nic nie ma prawa żyć w takich warunkach).

Czyli ogólnie nazwa w zimnym klimacie
Spoiler
Podsumowanie artu: ładny i motyw taki sam jak we wszystkich kartach używanych przez Rio aka Merag z Zexala.

III Lore
Spoiler
Yu-Gi-Oh Zexal
Jest to Over-Hundred Number należący do Rio aka Merag z Seven Barian Emperors

IV Effekt i staty

2 Level 4 monsters
Once per turn, during either player's turn: You can detach 1 Xyz Material from this card, then target 1 face-up Attack Position monster your opponent controls whose current ATK is different from its original ATK; destroy that target, and if you do, draw 1 card.


Generyczne XYZ ranku czwartego,
tzn. że może iść do decku prawie każdego.
 ;D

Jest to quick effekt, który daje plus 1 po wejściu na pole w odpowiednim momencie².
Oczywiście może ona dostać po twarzy przez CED,TT,BTH lub inne ścierwo, ale wtedy wychodzimy na 0 (2 za 2) czyli nic nie tracimy. (wyjątek Solemn Warningi Black Horn of Heaven)

Restrykcje i inne:


1 face-up Attack Position - Czyli jak cel dostanie z BOM to zostanie na polu.

different from its original ATK
- Czyli nie musi być koniecznie większy. Np. jeśli op lancował to możesz tego użyć na jego zlancowanym monsterku. (PS. Można tego nadużyć i stworzyć kontrolkę przez użycie Burden of the Mighty itd.)

Once per turn - bo inaczej by fire fisty już raczej nic nie ugrały


Staty też niczego sobie bo aż 2400 atk co sprawia że jest warta wzięcia pod uwagę.

V Zastosowanie
Jak już wspomniałem, jako, że jest to Generic Xyz może być wystawiony w praktycznie każdym topowym decku formatu i wielu innych
Z arta Beliego żywcem skopiowane.

VI Wady i zalety:

Zalety:
+Quick effekt
+Staty powyżej 2100
+Łatwość wystawienia
+Jeśli boisz się Honesta możesz to wystawić i gdy inny potwór zostanie zniszczony przez walkę dzięki honestowi możesz aktywować effekt.
+Niezłą side opcja zamiast Overworked.
+1

Wady:
-Podatny na wszelką negacje efektu: veiler/fiendish/felgrand/skill drain
-Słaba chaos forma

Kontry:
-Czasami banalnie prosta do obejścia.
-veiler/fiendish/felgrand/skill drain
-2450 ataku i więcej
-Solemn Warning
-Black Horn of Heaven
-Traptrix Trap Hole Nightmare

VII Podsumowanie

Zapowiada się nieźle, ale wyjdzie dopiero w Primal Orgin czyli praktycznie w następnym formacie i właśnie od tego formatu będzie zależało czy ta karta będzie widzieć często stół.


By Kuzuryu Daimyojin
Szablon: Belizariusz

---------------------------------------
Przypisy

1 Honest - effu w dmg stepie użyć nie można, ale zmiana ataku przez Honesta trwa do końca tury, więc możesz np. zaatakować innym potworem niż Ragna Zero, a gdy zostanie zniszczony dzięki Honestowi możesz użyć effu Ragny na tym co ma zmienione staty.
2 Sytuacje kiedy atak chociaż jednego potwora przeciwnika różni się od oryginalnego

« Ostatnia zmiana: 09 Luty, 2014, 13:18:18 wysłana przez Kuzuryu Daimyojin »
--------------------------------------------------
Have & Want
--------------------------------------------------

lightdeck

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Luty, 2014, 13:23:20 »
0
czyżby następny ScR?

Konami nie da mu low rarity - to jest pewne

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Luty, 2014, 13:35:47 »
0
Rarity poleci w górę jak strzała to fakt. Karta ogólnie jest spoko, moim zdaniem byłaby ok nawet bez tego dodatkowego drawu tak naprawdę. Constellar ma z nim jeszcze więcej kontroli na polu ^^ Może w końcu ktoś coś topnie ^^"
Sua Sponte

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Luty, 2014, 13:58:12 »
0
Żaden broken to to nie jest,raczej nic takiego wobec szalejacych wokół arkow i excitonow. Aha,od kiedy humanista to synonim idioty? Doskonale wiem co to zero bezwzględne,lel.

P.S. a art slaaaaby: (
« Ostatnia zmiana: 09 Luty, 2014, 20:15:47 wysłana przez Belizariusz »
"Świat wyszedł z orbit - i mnież to los srogi każe prostować jego błędne drogi."

Zapraszam na mój kanał YT: http://www.youtube.com/channel/UCL-vpn17W9FzAF1U-iczOuQ/feed


Soul

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Luty, 2014, 14:03:06 »
0
Nie jest broken? Generic rank 4 robiący +2 na top tierze i kolejne +2 jak opp chce wstawić pota nie jest broken xD? W tym formacie ten karton całkowicie zmieniłby grę.
A duel is like sex. Good players are like sex masters. They can last a long time, holding in their load while wearing down the partner, getting him ready for the finish. Bad players just furiously pound their dicks and within 30 seconds sloppily spray jizz everywhere.

Regis

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Luty, 2014, 14:05:35 »
0
Za sam fakt bycia kontrą na 3/4 obecnych metadecków można go nazwać brokenem.

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Luty, 2014, 14:09:15 »
+4
Aha,od kiedy humanista to synonim idioty?

To nie miało cię obrazić. Po prostu kiedy zapytałem się w mcdonaldzie obsługi o to, to nie wiedzieli co to jest, dlatego założyłem, że humaniści mogą nie wiedzieć.  ;D

A teraz z żartami koniec. Naprawdę nie chciałem cię obrazić tylko dla pewności napisałem.
--------------------------------------------------
Have & Want
--------------------------------------------------

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Luty, 2014, 14:15:54 »
0
Jakie 3/4 primo a drugie primo, że szansa, ze po bance FF dalej t1 są średnie
"Świat wyszedł z orbit - i mnież to los srogi każe prostować jego błędne drogi."

Zapraszam na mój kanał YT: http://www.youtube.com/channel/UCL-vpn17W9FzAF1U-iczOuQ/feed


Regis

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Luty, 2014, 14:18:31 »
0
Cytuj
Jakie 3/4 primo a drugie primo, że szansa, ze po bance FF dalej t1 są średnie

Jesteś po Prorokowaniu dziennym czy zaocznym, że takie rzeczy wiesz? xD

3/4.

Entelarmer

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Luty, 2014, 16:03:14 »
0
... To jest quick? Czyli omijam veilera/fiendisha? xD

Znaczy gram z fire fistem czy czymkolwiek co ma premie do ataku  (harpie, dw, na upartego mermail, bujin, agent, geargiarsenal), w swojej robie +2 (no, +1 jak nie robisz xyz za darmo), a w turze oppa kolejne +2? I to ma 2400 ataku (czytaj: jak na ten efekt to cholernie dużo)? xD I jest waterem-> detach dragoonsa? xD

Holy shit, jakby to wyszło teraz to praktycznie staple xyz. Po bance może być troche mniej przydatny, ale nadal bardzo dobry xyz. Szkoda, że tylko na cudze karty.. xD


"Oh, I know very well. How the secrets beckon so sweetly.
Only a honest death will cure you now.
Liberate you, from your wild curiosity."

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Luty, 2014, 16:36:22 »
+2
Znaczy gram z fire fistem czy czymkolwiek co ma premie do ataku  (harpie, dw, na upartego mermail





Artykul spoko, tylko formatowanie i podstawowe zasady pisowni nieco nagiete. Ale ofc sam nic nie napisze, bo mi sie nie chce, wiec sie nie czepiam xD
Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Entelarmer

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Luty, 2014, 17:27:34 »
0
Znaczy gram z fire fistem czy czymkolwiek co ma premie do ataku  (harpie, dw, na upartego mermail







Spoiler




"Oh, I know very well. How the secrets beckon so sweetly.
Only a honest death will cure you now.
Liberate you, from your wild curiosity."

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Luty, 2014, 19:11:19 »
+1
Znaczy gram z fire fistem czy czymkolwiek co ma premie do ataku  (harpie, dw, na upartego mermail







Spoiler





Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Phanth

Odp: Card of the Week #5: Number 103: Ragna Zero
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Luty, 2014, 23:36:33 »
0
Gimbów i mniej(np. Phanth): nic nie ma prawa żyć w takich warunkach).
Dzięki za wyróżnienie ale ja akurat wiem co to jest :P

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
14 Odpowiedzi
1581 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 12 Lipiec, 2013, 10:02:32
wysłana przez Flasher
13 Odpowiedzi
1196 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 09 Sierpień, 2013, 12:20:18
wysłana przez Belizariusz
8 Odpowiedzi
1055 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Sierpień, 2013, 22:36:55
wysłana przez Izorist
2 Odpowiedzi
770 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 30 Listopad, 2013, 13:42:05
wysłana przez Belizariusz
8 Odpowiedzi
884 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Grudzień, 2013, 00:14:54
wysłana przez Izorist