Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Raporty i relacje / Odp: Sneek Peek Soul Fusion + ADV 2018-10-13Warszawa
« Ostatnio Yano dnia Dzisiaj o 21:38:46 »
Aligatur tak, to się odpala na końcu BP. Pierwsza linijka tekstu. To jedyny moment kiedy można to odpalić.
2
Anime i Manga / Odp: Gdzie oglądać? Anime
« Ostatnio Lato dnia Dzisiaj o 21:13:01 »
Hej,

Czy ktoś posiada wszystkie odcinki do 5d's z jap dub i pl sub? Proszę o ewentualny pm.
3
Turnieje i inne imprezy / Odp: Październik pełen wrażeń [2018-10-20] Warszawa
« Ostatnio MateMatyk dnia Dzisiaj o 20:02:11 »
5
Zasady i rulingi / Odp: Noble Arms Clarent
« Ostatnio Izorist dnia Dzisiaj o 17:39:19 »
Na Adj są różne zdania, ale Jackson mówi „tracisz, nie atakujesz”


Screena dam później
Patrzymy na tę samą dyskusję? Widzę jedną w której Jackson mówi, że nie jest pewien, bo zależy to od tego czy jest to efekt "główny" Equip Spella, który wymaga, żeby był equipowany czy też dodatkowy, który jedynie nakłada lingering.

Jest kilka podobnych kart:
Assault Armor - lingering
Wattcube - lingering
Power Pickaxe - potrzebuje być equipowany
Noble Arms - Arfeudutyr - lingering
Gravity Blaster - lingering
Cursed Bamboo Sword - lingering

Każda z kart, w których jest to lingering albo ma jakiś "główny" efekt, który zależy od tego czy jest equipowana (najczęściej boost ataku) albo ma dokładny zapis, który mówi o tym, że efekt zostaje nawet jeśli nie będzie już equipped. Ponieważ Clarent nie ma żadnego innego efektu na polu skłaniałbym się więc bardziej w stronę - zniknie ze stołu = nie ma efektu.

Póki karta nie wyjdzie w OCG albo nie dostanie jakiegoś przedruku nie sądzę, żebyśmy mieli więcej informacji.
6
Zasady i rulingi / Odp: Noble Arms Clarent
« Ostatnio Kanashimi Tomo dnia Dzisiaj o 08:04:50 »
Na Adj są różne zdania, ale Jackson mówi „tracisz, nie atakujesz”


Screena dam później
7
Zasady i rulingi / Odp: Noble Arms Clarent
« Ostatnio MateMatyk dnia Wczoraj o 18:40:39 »
Z tym że YGOPro nie jest wyrocznią w sprawie rullingów, więc to nic nie udowadnia. Zapis na Noble Arms - Clarent jest identyczny co na Cursed Bamboo Sword, rulling powinien więc dotyczyć też jego moim zdaniem.

"And if you do" implikuje dwie rzeczy - obie części efektu dzieją się dla gry w dokładnie tym samym czasie, oraz pierwsza część efektu musi zostać poprawnie rozwiązana aby móc rozwiązać drugą. (Czyli jeśli z jakiegoś powodu targetowany bamboo sword nie zostanie cofnięty do ręki przez efekt cursed sworda, to potwór nie będzie mógł atakować bezpośrednio). Nie widzę jednak powodu, dla którego miałby on coś zmieniać w podanej sytuacji - tutaj efekt został już poprawnie rozwiązany i potwór zyskał już możliwość ataku bezpośrednio.
8
Lore i Fanfiction / Odp: World Legacy storyline - moje spojrzenie
« Ostatnio Nimrod dnia Wczoraj o 18:38:36 »

Uznali, że Palladiony to inaczej Crusadia, bo przecież Paladyni to rycerze walczący za swoją wiarę. Stąd ich skojarzenie.

Tak, ale w przeciwieństwie do krzyżowca, paladyn nie kojarzy się z tylko jedną religią, wiec ma szersze zastosowanie.

BTW
W dniu, w którym w F/GO pojawi się servant Nimrod, na 99,9% zadrżę z oburzenia i odrazy.
9
Zasady i rulingi / Odp: Noble Arms Clarent
« Ostatnio kuros dnia Wczoraj o 17:20:30 »
nawet poświeciłem z 30 minut i sprawdziłem na ygo pro :) , opp był w szoku jak equipowałem clarnetem raye  , odpaliłem effekt , a później strzeliłem w nią twtw :)
10
Zasady i rulingi / Odp: Noble Arms Clarent
« Ostatnio Illidan dnia Wczoraj o 14:45:27 »
No niestety nie jestem tego pewien bo obie karty mają ten sam efekt

Clarent - the equipped monster can attack directly this turn
Bamboo - return it to the hand, and if you do, the equipped monster can attack your opponent directly this turn

jedyną rożnicą że bamboo ma jeszcze do spełnienia pierwszą cześć efektu a Clarent nie
Strony: [1] 2 3 ... 10