Wątek: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy  (Przeczytany 244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« dnia: 06 Luty, 2017, 01:42:18 »
+10
Grę zacząłem od razu  z Mikim.
Po masie missów z obu stron(zapomniałem używać efektu literek w gravie , czy błędu z wyborem krzyża ) scoopnąłem  g1( Miki robił swoją runde od 30 minuty do 37 , widząc jakie mi pole szykuje poddałem się)  , zostało 2 i coś minuty do terminacji. Miki się porozglądał, coś tam odpowiedział na pytanie  i dostał mój deck do przetasowania .Spojrzał na mnie szyderczym uśmieszkiem i oznajmił  że  już zabrakło mu czasu na side , i powiedział że przegrałem , bo musi mieć ponad 3 minuty rullingowo na side.Jeśli zostało poniżej, to ma prawo odmówić g2...Ja oczy słup no ale jak to .Wstał i poszedł zgłosić wyniki . Zapytałem się czy na pewno  tak jest. Odpowiedział tak jest na YCS a on jest sędzią . Jako że każdy już skończył to zaczeła się 2 runda . Ja szukałem tego rullingu , lecz nigdzie go nie znalazłem i poszedłem do Mikiego zapytać się żeby mi to wyjaśnił .Spławił mnie mówiąc że powinienem zajrzeć do tematu dla początkujących do Izo , jak mogę takich rzeczy nie wiedzieć . Bardzo mi się to traktowanie nie spodobało i napisałem do IZO .Niestety odpisał dopiero wieczorem .Odpisał,  że miki bardzo chamsko postąpił ( zresztą nie pierwszy raz) i nie miał prawa tak zrobić ,oraz że  należało mi się g2 (powiedział również że nigdzie nie ma ściśle określonego limitu ile można się sajdować)

Co w ogóle można zrobić w takiej sytuacji , jak stawia na Ciebie nacisk, bo przecież On jest sędzią na dużych turniejach .A ty mały człowieczku g***o się znasz?Jaki sędzia uczciwy w odpowiedzi na Enta 2k  i vanity emptiness chce zaatakować Trasherem (2100atk) ale ma C-crush z podpiętą literką . Więc próbuje "c" rozbić żeby pozbyć się c,żeby później zaatakować trasherem i pozbyć się vanity. Przecież Miki wiedział  że literki się niszczą tylko te podpięte ...Jak bym nie zareagował to by zrzucił sobie c i zaatakował trasherem robiąc pole abc dragonem.



Ewidentnie miał w d***e to co ja mówiłem .Jako sędzia zrullingował sobie na swoją strone i zaczął r2.
Miałem 3:1 i byłem 4rty ale mogło być inaczej (wiadomo mogłem i wdupić ) ale tak nie powinno być co robić w takich sytuacjach...Bo tak nie może i nie powinno być

Kali

Odp: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Luty, 2017, 02:43:37 »
0
"•
If time is called before a Duel begins (during Side
 Decking, before drawing their opening hands), and
one Duelist
has more Duel wins than the other Duelist, the Duel
ist with more Duel wins is declared the winner of t
he Match. "

http://www.yugioh-card.com/lat-am/gameplay/penalty_guide/Yu-Gi-Oh_Tournament_Policy_05May11.pdf str. 11 z 13, oficjalne tournament policy. Miki sidował się dłużej, ale cały czas mieścił się w przeciągu tych 3 minut, w których wybiła terminacja, skończyliscie g1 2 minuty przed terminacją (boś Infę robił jak miałeś grę xD), która wybiła podczas gdy Miki się sidował i policy wyraźnie mówi że nie zrobił nic nielegalnego :D

Izorist

Odp: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Luty, 2017, 03:00:43 »
+5
To co cytujesz Kali to stare policy, z 2011 roku, na forum jest link do aktualnego :)

Cytat: strona 15
6. Once the winner has been determined for the current Duel, the Match winner is determined.
 If a Duelist has more wins than his or her opponent, that Duelist wins the Match.
If both Duelists have the same number of Duel wins, or if time is called in between Games of a Match, they will begin a new Duel with specific guidelines.
o Neither Duelist may use his or her Side Deck.
o Duelists must use a random method (die roll, coin flip, etc.) to determine who will go first.
o The Duel will continue for a total of (4) turns, two turns for each Duelist, unless a Duelist manages to win the Duel before the (4) turns are up.
o Once the four turns are completed, Life Point totals are compared and the Duelist with the highest Life Point total wins the Match.
o If both Duelists’ Life Points are the same after the (4) turns are completed, then play will continue on a turn-by-turn basis, with the Duelist with the most Life Points at the end of a turn being declared the winner of that Game. Please use the same criteria listed above (Step 5).

Kali

Odp: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Luty, 2017, 03:22:19 »
+1
A, mój błąd z policy, nie ogarnąłem że na stare patrzę. Co do tych zasad co tu wstawiłeś Izo to w ogóle zabrania się dotykania sida, ale oni już się sidowali podczas ogłoszenia terminacji, czyli wtedy normalnie przechodzisz do gry? Co do Mikiego pewnie rano sam się wypowie, ale znając go nie sądzę żeby zrobił to celowo, fakt mógł wykorzystać na swoją korzyść zapis ze starego policy, myśląc że ta zasada cały czas obowiązuje, ale wątpię żeby na lokalu celowo zrobil coś takiego, może nie ogarnął zmiany czy coś, nie wiem :D
« Ostatnia zmiana: 06 Luty, 2017, 03:23:50 wysłana przez Kali »

Izorist

Odp: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Luty, 2017, 03:44:42 »
+12
Tak, powinni się do końca zside'ować, jeśli minimum jeden z nich dokonał już jakichś zmian (tutaj w sumie policy nie uściśla).
Generalnie to bardzo nieeleganckie zachowanie, jeśli faktycznie było tak, jak Kuros pisał. Wiadomo, oficjalnie sędzia nie powinien grać, ale jeśli Miki odpowiadał na jakieś pytania to mógł doliczyć sobie minuty (tak jak się dolicza czas przy judge callu, który trwa ponad minutę), które stracił podczas kwestii organizacyjnych i sędziowskich. W ogóle to wstyd, jeśli gracz na lokalu ucieka się do takiego zagrania, żeby wygrać.

Odp: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Luty, 2017, 12:27:37 »
+1
Grę zacząłem od razu  z Mikim.
Po masie missów z obu stron(zapomniałem używać efektu literek w gravie , czy błędu z wyborem krzyża ) scoopnąłem  g1( Miki robił swoją runde od 30 minuty do 37 , widząc jakie mi pole szykuje poddałem się)  , zostało 2 i coś minuty do terminacji. Miki się porozglądał, coś tam odpowiedział na pytanie  i dostał mój deck do przetasowania .Spojrzał na mnie szyderczym uśmieszkiem i oznajmił  że  już zabrakło mu czasu na side , i powiedział że przegrałem , bo musi mieć ponad 3 minuty rullingowo na side.Je

Zapominałeś tylko dodać ze w tym czasie Patryk powiedział że jest koniec czasu. Ja jeszcze nie zacząłem sie sidować.
Byłeś nie raz upominany i nie tylko przeze mnie ze grasz wolno i byś grał szybciej. Za drugim razem powiedziałem ze to powinien być warning za slowplay. Nie zrobiłeś sobie z tego nic nadal grałeś wolno. Żadnej zasady na 3 min sidu nie wymyśliłem ale nie mam obowiązku sidować się w 10 sec.

Nie chce mi sie odpowiedać na twoje pozostały bezpodstawne oskarżenia skoro nie potrafiłeś podnieść tematu w czasie turnieju tylko po czasie na forum. Było tam więcej ludzi niż jak i jakoś nikt nie powiedział że powinno być inaczej. Dla mnie sytuacja była jasna było 1-0 w grze która przegrałeś na własne życzenie. Skończył się czas gdy ja jeszcze nie zacząłem się sidować. Nie zaprezentowalismy sobie decków na g2 co dla mnie było jasnym sygnałem ze g2 sie nie rozpoczęła przed czasem tyle.

Mogłeś skupnać dużo wcześniej skoro wiedziałeś że obejdę twoje pole. I mielibyśmy 10 min na g2 i ewentualnie g3 w terminacji.

Ruszanie tego po czasie jest mało eleganckie tak samo jak dodawanie rzeczy których nie było. Jak to że niby podałem że " powiedział że przegrałem , bo musi mieć ponad 3 minuty rullingowo na side."

A stwierdzenia jak "że miki bardzo chamsko postąpił ( zresztą nie pierwszy raz)" podaj jakiś przykład a ogólniki możesz sobie zatrzymać dla siebie.

Masz ból d**y ze nie skupnąłeś wcześniej i ze tak zrulowane a nie inaczej życie. Ja jakoś nie robiłem dramy na forum o brak reakcji Izo na MP w moim duelu. Gdzie po powiedział mi żę w sumie to powinien dać game losa.  Zawsze mogłeś zapytać Patryka.

This is where the fun begins!

Izorist

Odp: [2017-02-05][Warszawa] Spór o policy
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Luty, 2017, 13:37:54 »
+5


Byłeś nie raz upominany i nie tylko przeze mnie ze grasz wolno i byś grał szybciej. Za drugim razem powiedziałem ze to powinien być warning za slowplay. Nie zrobiłeś sobie z tego nic nadal grałeś wolno.
Przy warnie za slowplay jest obowiązkowe +3 min, może nie weszlibyście wtedy w terminację.

Z tekstu który cytowalem wcześniej wynika jednoznacznie, że nie ma znaczenia, czy zaczęliście się sideować, tylko czy byliście pomiędzy duelami meczu. To są zasady terminacji dla lokali oraz topów i wyglądają nieco inaczej niż terminacja w swissie na dużych turniejach.