Wątek: [TCG][Errata] Bujingi Turtle  (Przeczytany 795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kanashimi Tomo

[TCG][Errata] Bujingi Turtle
« dnia: 26 Lipiec, 2014, 10:36:43 »
+9
Wraz z nadejściem AP05 lubiany przez wszystkich żółwik dostał Erratę efektu

Bujingi Turtle
During either player’s turn, when a card or effect is activated that targets a “Bujin” monster you control (except during the Damage Step): You can banish this card from your Graveyard; negate that effect.



Źródło : http://www.ygorganization.com/ap05-bujingi-turtle-errata-announced/
« Ostatnia zmiana: 27 Grudzień, 2016, 18:48:18 wysłana przez Izorist »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Flasher

Odp: Errata Bujingi Turtle
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lipiec, 2014, 13:46:41 »
+2
Dla tych co nie wiedzą co się zmieniło.
Dodali klauzulę, która zabrania żółwiowi negacji efektów odpalanych w damage stepie.

Sprawia to, że Budyń jest bardziej podatny na karty takie jak Fire Hand Ryko, Lightsworn Hunter i inne dobra targetujące właśnie w tym momencie walki.
Inteligent tym się różni od nieinteligenta, że nie obraża się o żarty, rozumie żarty i lubi żarty. /Władysław Bartoszewski/

j4

Odp: Errata Bujingi Turtle
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipiec, 2014, 18:44:12 »
+1
Dla tych co nie wiedzą, po co i dlaczego taka zmiana - taki jest oryginalny efekt karty, tak Żółwik działa w OCG
2005 - 2015
gra wspaniała, tylko karty k*

Mich

Odp: Errata Bujingi Turtle
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipiec, 2014, 19:03:45 »
0
Ale będzie można grać kartą ze starym efektem i pamiętać że został zmieniony?

Kanashimi Tomo

Odp: Errata Bujingi Turtle
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipiec, 2014, 19:07:45 »
0
Ale będzie można grać kartą ze starym efektem i pamiętać że został zmieniony?

Tak, jak każdą inną, która miała Erratę (np. Waboku, polecam zerknąć z ciekawości).
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Izorist

Odp: Errata Bujingi Turtle
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lipiec, 2014, 13:07:21 »
0
dobrze ;D

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
0 Odpowiedzi
313 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 04 Luty, 2015, 02:45:49
wysłana przez Izorist
0 Odpowiedzi
253 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 28 Luty, 2015, 23:03:40
wysłana przez Izorist
6 Odpowiedzi
768 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 14 Kwiecień, 2015, 11:08:14
wysłana przez Regis
2 Odpowiedzi
228 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 01 Maj, 2016, 22:59:37
wysłana przez Izorist
0 Odpowiedzi
71 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 14 Lipiec, 2017, 12:23:28
wysłana przez Kanashimi Tomo