Wątek: [OCG][Errata] Debris Dragon & Junk Warrior text changes  (Przeczytany 1300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Regis

0
Może niezbyt istotny news, jednak warto o nim wspomnieć:

Obecny text Debris Dragon:


"When this card is Normal Summoned: You can target 1 monster with 500 or less ATK in your Graveyard; Special Summon that target in face-up Attack Position. Its effects are negated. This card cannot be used as a Synchro Material Monster, except for the Synchro Summon of a Dragon-Type Synchro Monster. The other Synchro Material Monster(s) cannot be Level 4."


Planowany text Debris Dragon:


"This card cannot be used as a Synchro Material Monster, except for the Synchro Summon of a Dragon-Type Synchro Monster. The other Synchro Material Monsters must be Level 4 or lower.
(1): When this card is Normal Summoned, you can target 1 monster with 500 or less ATK in your Graveyard; Special Summon that target in face-up Attack Position. Its effects are negated."


Obecny text Junk Warrior:

"When this card is Synchro Summoned, it gains ATK equal to the total ATK of all Level 2 and lower monsters you control."


Planowany text Junk Warrior

"If this card  is Synchro Summoned: You can have it gain ATK equal to the total ATK of all Level 2 and lower monsters you control.

http://www.ygorganization.com/maybehistextgotchanged/
« Ostatnia zmiana: 27 Grudzień, 2016, 18:30:54 Izorist »

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #1 25 Czerwiec, 2014, 13:41:54 »
0
Z tym debrisem to chore tak jak i z dsf i catapultem. Ponieważ po co komplikować grę bardziej lepiej było by wypuścić nowe wersje tych kart a stare pobanować.
 

West

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #2 25 Czerwiec, 2014, 13:53:22 »
0
Co dokładnie zmienia, zamiana When na If przy Junk Warriorze?

Entelarmer

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #3 25 Czerwiec, 2014, 13:57:59 »
0
Co dokładnie zmienia, zamiana When na If przy Junk Warriorze?

Raczej chodzi o to piękne słówko can.

Ad. Debrisa - Nie ma Star Eaterów z tyłka, są Scrap Dragonyy, Stardusty i Hot Red Dragon Archfiend. Nie wiem, czy to gorzej czy lepiej...

ps. i to nie jest kurna errata, to jest kompletna zmiana karty! =='

j4

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #4 25 Czerwiec, 2014, 14:00:06 »
0
Bardzo mi się nie podoba trend errat całkowicie zmieniających efekt, wydajcie w jakimś reprint packu nową kartę z alternative artem i nazwijcie ją Debris Dragon #2 a nie takie c***e muje w których zaraz ciężko się będzie połapać

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #5 25 Czerwiec, 2014, 14:07:46 »
0
Co dokładnie zmienia, zamiana When na If przy Junk Warriorze?

Raczej chodzi o to piękne słówko can.

A "when" zmienili na "if", bo przy when... can... missowałby timing.
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec, 2014, 14:21:30 Chris Cornell »

Regis

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #6 25 Czerwiec, 2014, 14:45:17 »
0
Dla mnie te zmiany szczególnie w przypadku Debrisa nie mają sensu, bo to jawne osłabienie karty, która aż tak przekozacka nie jest.

Jak już koniecznie chcą się w erraty bawić to niech kontynuują to co zaczęli robić z toksykami typu Dark Strike Fighter gnijącymi na banie. Taki np. Magical Scientist przychodzi mi odrazu do głowy jako przykład.

G

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #7 25 Czerwiec, 2014, 16:16:16 »
0
Taki np. Magical Scientist przychodzi mi odrazu do głowy jako przykład.
leave scientist alone!

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #8 26 Czerwiec, 2014, 13:02:43 »
0
Konami mnie posłuchało. Jakieś 3 lata temu do nich napisałem, żeby zrobili coś takiego i robią ; D

Izorist

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #9 26 Czerwiec, 2014, 14:58:52 »
0
Konami mnie posłuchało. Jakieś 3 lata temu do nich napisałem, żeby zrobili coś takiego i robią ; D
serio? ;o

Regis

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #10 05 Lipiec, 2014, 09:31:09 »
0
Soul Rope dołącza do ekipy ;)

Current TCG Text:

"When a monster you control is destroyed and sent to the Graveyard (except during the Damage Step): Pay 1000 Life Points; Special Summon 1 Level 4 monster from your Deck."

New Japanese Text and Translation:

"When a monster you control is destroyed by a card effect and sent to the Graveyard: Pay 1000 Life Points; Special Summon 1 Level 4 monster from your Deck."

http://www.ygorganization.com/soulroperrata/

G

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #11 05 Lipiec, 2014, 11:56:39 »
0
tylko to akurat chyba prawie nic nie zmienia anyway:P

Kanashimi Tomo

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #12 05 Lipiec, 2014, 12:01:27 »
0
tylko to akurat chyba prawie nic nie zmienia anyway:P

Ally of Justice Catastor/Sword Breaker/podobne karty przed i po zmianie?

Regis

Odp: [OCG] Debris Dragon & Junk Warrior text changes
« #13 05 Lipiec, 2014, 13:37:16 »
0
Istotnie- nic nie zmienia, jednak wolałem o tym wspomnieć.

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Ostatnio
Ostatnio 16 Grudzień, 2014, 18:25:03
Wojtas
Ostatnio 14 Kwiecień, 2015, 11:08:14
Regis
Ostatnio 01 Marzec, 2016, 22:17:22
Razmus
Ostatnio 15 Marzec, 2016, 12:06:44
Razmus
Ostatnio 14 Grudzień, 2016, 23:59:09
Izorist