Wątek: [OCG][CIBR] Circuit Break  (Przeczytany 3239 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #50 dnia: 04 Lipiec, 2017, 10:57:54 »
+1
         
     
CIBR-JP079 Metaverse
Trap Normal
(1) Take 1 Field Spell Card from your Deck, and either add it to your hand or activate it.
   
"It's more important to master the cards you're holding then complain about the ones your opponents were dealt"

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #51 dnia: 04 Lipiec, 2017, 15:11:33 »
0
Czyli co, zbanują terraforming na 110%, tak?...

Nie powiem, żeby to była zła zmiana, ale zobaczymy. Co do karty - dosyć dobry zamiennik, jest ok.
A może jednak nooblun?

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #52 dnia: 04 Lipiec, 2017, 19:39:00 »
0
Czyli co, zbanują terraforming na 110%, tak?...

Nie powiem, żeby to była zła zmiana, ale zobaczymy. Co do karty - dosyć dobry zamiennik, jest ok.

Bardziej to kontra na ashe ^^
Tylko J-Rock i Metal reszty nie słucham ^^ Chętny na pojedynek ? Np xD https://www.facebook.com/SandroYGO/

Izorist

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #53 dnia: 04 Lipiec, 2017, 19:46:33 »
0
Kontra na ashę?

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Lipiec, 2017, 20:14:11 »
+2
Kontra na ashę?

Ktoś nie czyta kart po prostu ;DD
"It's more important to master the cards you're holding then complain about the ones your opponents were dealt"

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Lipiec, 2017, 20:18:53 »
0
Kontra na ashę?

● Add a card from the Deck to the hand.
● Special Summon from the Deck.
● Send a card from the Deck to the Graveyard.

Które zdanie mówi że nie możesz aktywować karty prosto z talii xd

Trap daje ci wybór dodaj do ręki lub od razu aktywuj. Działa tak samo jak Fluffal Bear.  Fizycznie nie masz tej karty na ręku więc ash nie zaneguje trapa. To tylko takie moje zdanie ale zaczekam na oficjalny ruling. Bynajmniej opieram tezę na beta ygopro link i testach nowej karty na yt.
Tylko J-Rock i Metal reszty nie słucham ^^ Chętny na pojedynek ? Np xD https://www.facebook.com/SandroYGO/

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Lipiec, 2017, 20:23:31 »
0
a to nie jest tak jak przy Solemn Warning + Macro Cosmos ? Warning neguje, ale w swojej treści ma "Would be summoned" Ash raczej nie będzie mogła tego zanegować bo nie ma "Would be added to hand". Ciekawą opcją byłoby gdyby gracz musiał zadeklarować czy dodaje kartę do ręki czy ją od razu aktywuje i wtedy Ash mogłaby negować tylko w jednym przypadku

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Lipiec, 2017, 20:25:44 »
0
Będzie musiał skoro ma opcję wyboru. Bynajmniej etyka gry wymaga by zadeklarował co robi przy tej karcie :P
Tylko J-Rock i Metal reszty nie słucham ^^ Chętny na pojedynek ? Np xD https://www.facebook.com/SandroYGO/

Illidan

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #58 dnia: 04 Lipiec, 2017, 21:25:12 »
+1
Po pierwsze czy doda do reki czy aktywuje decyduje o tym podczas resolwu, jeśli dobrze ją przetłumaczyli.
Po drugie powinna działać podobnie do Dinomight Knight, the True Dracofighter w kwestii rullingu z Ash Blossom & Joyous Spring

Izorist

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Lipiec, 2017, 00:38:45 »
+1
● Add a card from the Deck to the hand.
● Special Summon from the Deck.
● Send a card from the Deck to the Graveyard.

Które zdanie mówi że nie możesz aktywować karty prosto z talii xd

Trap daje ci wybór dodaj do ręki lub od razu aktywuj. Działa tak samo jak Fluffal Bear.  Fizycznie nie masz tej karty na ręku więc ash nie zaneguje trapa. To tylko takie moje zdanie ale zaczekam na oficjalny ruling. Bynajmniej opieram tezę na beta ygopro link i testach nowej karty na yt.
Żadne z zacytowanych zdań o tym nie mówi, ale może przeczytałbyś Ash Blossom & Joyous Spring i zobaczył, że te punkty nie tak działają?
Tak jak napisał Illi, jeśli tekst jest poprawny (a raczej jest, bo inaczej miałby pewnie punkty jak True King's Return), to wybór następuje w resolve, więc Asha i tak go złapie.

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #60 dnia: 05 Lipiec, 2017, 01:57:00 »
0
Znamy już nazwę i efekt gwiazdki którą wstawiałem wcześniej, a jest nim Mistar Boy!
« Ostatnia zmiana: 06 Lipiec, 2017, 01:35:59 wysłana przez Kanashimi Tomo »
"It's more important to master the cards you're holding then complain about the ones your opponents were dealt"

Regis

  • Wielki, zły i brzydki.
  • *
  • 1 663 737
Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #61 dnia: 05 Lipiec, 2017, 18:24:52 »
0
Z commerciala jedna z ostatnich kart Yusaku

         
     
ディフェクト・コンパイラー Difekuto Conpairaa (Defect Compiler)
Level 3 LIGHT Cyberse-Type Effect Monster
ATK 1000
DEF 1000
(1) Once per turn, if you would take damage from a card effect, place 1 Defect Counter on this card instead.
(2) Once per turn (Quick Effect): You can remove 1 Defect Counter from this card, then target 1 Cyberse monster you control; it gains 800 ATK until the end of this turn.
   


A tutaj sam commercial- w rolach głównych Smok z Magazynkiem :P :

« Ostatnia zmiana: 05 Lipiec, 2017, 18:27:30 wysłana przez Regis »

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #62 dnia: 05 Lipiec, 2017, 19:49:35 »
0
Myśle że przeciwnik powinien powiedzieć z którego efektu używa a dopiero potem możesz ty na to odpowiedzieć

Regis

  • Wielki, zły i brzydki.
  • *
  • 1 663 737
Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #63 dnia: 06 Lipiec, 2017, 09:26:18 »
+1
https://ygorganization.com/cibr-early-leaks/

Link w celach informacyjnych/do późniejszej edycji, bo prędzej wnuki zdąże wychować niż dam rade napierdzielić sie z kopiowaniem newsów na telefonie xdd

Flasher

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #64 dnia: 06 Lipiec, 2017, 10:31:47 »
0
Circuit Break OCG Set List
CIBR-JP001Defect Compiler
CIBR-JP002Capacitor Stalker
CIBR-JP003Link In-Flyer
CIBR-JP004Trickstar Narkissus
CIBR-JP005Dark Angel
CIBR-JP006Gouki Headbatt
CIBR-JP007Gateway Dragon
CIBR-JP008Sniffer Dragon
CIBR-JP009Anesthrokket Dragon
CIBR-JP010Autovarrett Dragon
CIBR-JP011Magnarokket Dragon
CIBR-JP012Altergeist Marionetter
CIBR-JP013Altergeist Silquitous
CIBR-JP014Altergeist Meluseek
CIBR-JP015Altergeist Kunquery
CIBR-JP016Crawler Spine
CIBR-JP017Crawler Axon
CIBR-JP018Crawler Glial
CIBR-JP019Crawler Receptor
CIBR-JP020Krawler Ranvier
CIBR-JP021Crawler Dendrite
CIBR-JP022World Legacy - "World Armor"
CIBR-JP023Metaphys Ragnarok
CIBR-JP024Metaphys Daedalus
CIBR-JP025Metaphys Nephthys
CIBR-JP026Metaphys Tyrant Dragon
CIBR-JP027Metaphys Executor
CIBR-JP028Mermail Abyssnereia
CIBR-JP029Fire King Avatar Ganesha
CIBR-JP030Mecha Phantom Beast Raiten
CIBR-JP031The Accumulator
CIBR-JP032Soldier Dragon
CIBR-JP033Duck Dummy
CIBR-JP034Conjoined Bird Renrin
CIBR-JP035Blastant
CIBR-JP036Ama-no-Iwato
CIBR-JP037Whirlwind Machine Striborg
CIBR-JP038Destrudo the Lost Dragon's Frisson
CIBR-JP039Elemental Grace Doriado
CIBR-JP040Nimble Beaver
CIBR-JP041Medic Muscler
CIBR-JP042Borreload Dragon
CIBR-JP043Link Bumper
CIBR-JP044Trickstar Black Catbat
CIBR-JP045Gouki Thunder Ogre
CIBR-JP046Twin Triangle Dragon
CIBR-JP047Altergeist Primebanshee
CIBR-JP048Excrawler Synapses
CIBR-JP049Excrawler Neurogos
CIBR-JP050Excrawler Qualiark
CIBR-JP051Akashic Magician
CIBR-JP052Mistar Boy
CIBR-JP053Security Block
CIBR-JP054Dragonoid Generator
CIBR-JP055Squib Draw
CIBR-JP056Quick Launch
CIBR-JP057Shadows Creeping on the World Legacy
CIBR-JP058Battle for the World Legacy
CIBR-JP059Metaphys Factor
CIBR-JP060Asymmetaphys
CIBR-JP061One-Time Passcode
CIBR-JP062Rival Arrival
CIBR-JP063Overdone Burial
CIBR-JP064Altar of the Mind's Eye
CIBR-JP065Replenishment Squad
CIBR-JP066Burning Bamboo Sword
CIBR-JP067Cyberse Beacon
CIBR-JP068Link Restart
CIBR-JP069Remote Rebirth
CIBR-JP070Altergeist Camouflage
CIBR-JP071Altergeist Protocol
CIBR-JP072Personal Spoofing
CIBR-JP073World Legacy Puppet
CIBR-JP074Trap Crawling on World Legacy
CIBR-JP075Metaphys Dimension
CIBR-JP076Metaverse
CIBR-JP077Struggling Battle
CIBR-JP078Fuse Line
CIBR-JP079Shut Line
CIBR-JP080Ojama Duo
« Ostatnia zmiana: 06 Lipiec, 2017, 10:36:56 wysłana przez Flasher »
Inteligent tym się różni od nieinteligenta, że nie obraża się o żarty, rozumie żarty i lubi żarty. /Władysław Bartoszewski/

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #65 dnia: 06 Lipiec, 2017, 12:15:05 »
0
Burning Bamboo Sword hmmm...ciekawa karta :D

Illidan

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #66 dnia: 06 Lipiec, 2017, 14:06:40 »
0
Fairy Tail - Rella z tym wydaje się fajną opcją

Izorist

Odp: [OCG][CIBR] Circuit Break
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Lipiec, 2017, 15:31:20 »
0
Fairy Tail - Rella z tym wydaje się fajną opcją
Jeśli tekst Burning Bamboo Sword jest poprawny to nie działa.

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
24 Odpowiedzi
1479 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 15 Październik, 2017, 18:11:45
wysłana przez Razmus
3 Odpowiedzi
183 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Wrzesień, 2017, 18:50:55
wysłana przez Kanashimi Tomo
3 Odpowiedzi
415 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 13 Październik, 2017, 11:51:13
wysłana przez Vardøger
0 Odpowiedzi
200 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 08 Październik, 2017, 13:45:24
wysłana przez KtoPyta
6 Odpowiedzi
359 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 14 Październik, 2017, 09:01:49
wysłana przez wsmbwsmb