Wątek: [REGULAMIN] Schemat wstawiania errat  (Przeczytany 149 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kanashimi Tomo

[REGULAMIN] Schemat wstawiania errat
« dnia: 09 Lipiec, 2017, 15:09:44 »
Dla osób chcących uzupełnić bibliotekę kart po erratach :

Cytat: Wzór

Temat : [ Rok ] Nazwa karty

Treść posta :

1)Obrazek karty (pre-errata)

2)Tekst z przed czasu Erraty i po erracie

3)Miejsce zmiany : nadmienić dodatek, po którym karta zyskała aktualną "moc".



Przykład - kod
[table][tr][td style="width:50%"]
[center][img height=400]http://vignette2.wikia.nocookie.net/yugioh/images/3/36/WitchoftheBlackForest-BP01-EN-R-1E.png[/img][/center]
[ygo]Witch of the Black Forest[/ygo] (Original)
When this card is sent from the field to the Graveyard: Add 1 monster with 1500 or less DEF from your Deck to your hand.[/td]
[td]
[center][img height=400]https://vignette3.wikia.nocookie.net/yugioh/images/7/7c/WitchoftheBlackForest-BLLR-EN-UR-1E.png[/img][/center]
[ygo]Witch of the Black Forest[/ygo] (Errata)
If this card is sent from the field to the GY: Add 1 monster with 1500 or less DEF from your Deck to your hand, [b]but you cannot activate cards, or the effects of cards, with that name for the rest of this turn[/b]. [b]You can only use this effect of "Witch of the Black Forest" once per turn[/b][/td][/tr][/table]


Miejsce zmiany : [u]Battles of Legend: Light's Revenge[/u]

Przykład - podgląd
Witch of the Black Forest (Original)
When this card is sent from the field to the Graveyard: Add 1 monster with 1500 or less DEF from your Deck to your hand.
Witch of the Black Forest (Errata)
If this card is sent from the field to the GY: Add 1 monster with 1500 or less DEF from your Deck to your hand, but you cannot activate cards, or the effects of cards, with that name for the rest of this turn. You can only use this effect of "Witch of the Black Forest" once per turn


Miejsce zmiany : Battles of Legend: Light's Revenge


Miło byłoby także zaznaczyć (pogrubić) miejsce, w którym karta otrzymuje zmianę. Ułatwia to czytelność i dostrzeżenie różnic w działaniach pre- i post- errata.
« Ostatnia zmiana: 09 Lipiec, 2017, 15:36:14 wysłana przez Izorist »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Kanashimi Tomo

Odp: [REGULAMIN] Schemat wstawiania errat
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipiec, 2017, 12:19:59 »
Mały komunikat : tematy są także miejscem dyskusji i pytań o nowo funkcjonujące rullingi/interakcje. Prosiłbym o powstrzymanie się od rozmów niezwiązanych z danym tematem.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec, 2017, 12:24:34 wysłana przez Kanashimi Tomo »
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
12 Odpowiedzi
1928 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 01 Grudzień, 2017, 03:11:07
wysłana przez Kanashimi Tomo
1 Odpowiedzi
1462 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 20 Marzec, 2016, 19:33:03
wysłana przez Flasher
0 Odpowiedzi
1577 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 31 Lipiec, 2013, 15:17:41
wysłana przez Soul
0 Odpowiedzi
1003 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 12 Czerwiec, 2014, 23:15:44
wysłana przez j4
1 Odpowiedzi
386 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Wrzesień, 2017, 22:44:27
wysłana przez Kanashimi Tomo