Wątek: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp  (Przeczytany 302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« dnia: 10 Wrzesień, 2016, 11:54:43 »
0
Siemanko,
W przypadku tej pułapki, "this card names become UMI" , dawniej pisało "this card is treated as UMI" mimo wszystko chodzi o to samo,
Skoro Forgotten Temple będąc na polu JEST, Jest traktowane jako polowa karta UMI, to daje moim potworem o określonym typie też zdolności UMI ?
Czyli +200atk/+200def ???? czy nie ?
Forgotten Temple of the Deep

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Wrzesień, 2016, 12:28:33 »
0
Wydaje mi się że nie. Z nazwą chodzi o to, że np. jeśli w innej karcie jest napisane "if umi is on the field,.." to możesz odpalić efekt tej karty, która potrzebuje umi na polu.
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień, 2016, 05:25:41 wysłana przez Izorist »

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Wrzesień, 2016, 12:38:31 »
+1
Efekt karty a jej nazwa nie są ze sobą w żaden sposób powiązane, więc Temple nie uzyska efektu Umi zyskując jego nazwę.
No matter how subtle the wizard, a knife between the shoulder blades will seriously cramp his style.  /Steven Brust, Vlad Taltos series/

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Wrzesień, 2016, 15:03:52 »
0
Jedni mówią, że nie drudzy że tak.
jeden gość mówił, że grając w Tag Force 4 jak uaktywnił tę kartę to efekt umi też działał.
dziwne.

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Wrzesień, 2016, 15:09:51 »
0
Bo gry robią programiści, a nie gracze.
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień, 2016, 05:25:30 wysłana przez Izorist »

Hunt

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Wrzesień, 2016, 15:29:03 »
+1
Żeby było jasne, bo mam wrażenie, że dalej masz wątpliwości, Dunkoro ma rację - zmienia się tylko nazwa karty. Jeśli miałby zmienić się też efekt, to byłoby to napisane na karcie, tak jak w przypadku np. Dragon Knight Draco-Equiste.

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Wrzesień, 2016, 18:32:22 »
0
ok. dzięki.

Izorist

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Wrzesień, 2016, 05:25:11 »
0
Proszę o nie wypowiadanie się osób, które same potrzebują pomocy "dla początkujących". Wprowadzanie chaosu w niczym nie pomaga (a tylko tworzy kolejne głupie teorie "bo ktoś mi kiedyś powiedział, że...").

Gry Tag Force na 99.99% działają dobrze i albo kogoś nie zrozumiałeś, albo ktoś powiedział nieprawdę. Grę robią programiści a nie gracze, i bardzo dobrze, gracze nie znają najlepiej zasad tej gry...

PS o ile to nie troll, bo setokaiba97 to już klasyk
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień, 2016, 05:30:27 wysłana przez Izorist »

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Wrzesień, 2016, 07:57:49 »
0
Więc co w mojej wypowiedzi jest błędne. Bo według mnie
a) Karta Forgotten Temple of the Deep nie dodaje ataku i obrony
b) Jeśli jakaś inna karta ma w efekcie "if umi is on the field" to efekt tej karty wymagającej umi, działa.
Nie mówię tego z przekąsem, ironią, etc. Po prostu chcę się dowiedzieć :)

Kanashimi Tomo

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Wrzesień, 2016, 08:02:46 »
+1
Więc co w mojej wypowiedzi jest błędne. Bo według mnie
a) Karta Forgotten Temple of the Deep nie dodaje ataku i obrony
b) Jeśli jakaś inna karta ma w efekcie "if umi is on the field" to efekt tej karty wymagającej umi, działa.
Nie mówię tego z przekąsem, ironią, etc. Po prostu chcę się dowiedzieć :)

"Wydaje mi się, że..."
“Play interests me very much," said Hermann: "but I am not in the position to sacrifice the necessary in the hope of winning the superfluous.” - Alexander Pushkin

Izorist

Odp: Problem z kartą Forgotten temple of the Depp
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Wrzesień, 2016, 15:20:48 »
0
Dokładnie, odpowiedziałeś dobrze, ale wygląda to raczej na ślepy strzał. Wynika z tego, że równie chętnie podał byś złą odpowiedź, gdyby Ci się tak wydawało :P Druga sprawa, to napisanie, że Tag Force może mieć błędy, bo robią go programiści a nie gracze. Akurat gry z serii Tag Force są doskonałym wyznacznikiem rulingów (przede wszystkim OCG).
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień, 2016, 15:22:24 wysłana przez Izorist »

 

Podobne tematy Yu-Gi-Oh!

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
1 Odpowiedzi
264 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 31 Maj, 2014, 18:35:23
wysłana przez multum
5 Odpowiedzi
377 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 01 Sierpień, 2014, 16:40:05
wysłana przez Izorist
2 Odpowiedzi
213 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 26 Marzec, 2016, 13:45:43
wysłana przez PapoKamieniak
8 Odpowiedzi
343 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 29 Marzec, 2016, 19:29:35
wysłana przez Izorist
4 Odpowiedzi
241 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 09 Lipiec, 2016, 16:17:51
wysłana przez SzejdiSzad