Wątek: aktywowanie pułapek  (Przeczytany 170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarePol15

  • 2 0
aktywowanie pułapek
« dnia: 30 Maj, 2018, 21:20:04 »
0
Pytanie, bo mam jeszcze wątpliwości, kiedy podczas tury przeciwnika mogę aktywować moje pułapki? Tylko jako odpowiedź na ruch?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka


Izorist

Odp: aktywowanie pułapek
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maj, 2018, 22:58:30 »
+1
Wydzieliłem wiadomość jako nowy temat, bo tam nie było miejsce na takie pytania.

Pułapki możesz aktywować niemal w dowolnym momencie, nie tylko jako odpowiedź (chain). Musisz jednak pamiętać, że w turze przeciwnika to on ma priorytet na zagrywanie kart i efektów, więc musisz się upewnić, czy on pierwszy nie chciałby czegoś użyć.

Więcej na temat struktury całej tury znajdziesz tutaj, ale pamiętaj, żeby uważnie przeczytać całość kilka razy: http://yugioh.pl/zasady-i-rulingi/jak-przebiega-rozgrywka-fast-effect-timing/

Jeśli masz jakieś wątpliwości, pisz.

MarePol15

  • 2 0
Odp: aktywowanie pułapek
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwiec, 2018, 17:01:45 »
0
1. A jeśli przywołam Edea i aktywuje jej efekt, który pozwala mi na specjalne przywołanie potwora z mojej talii, a następnie aktywuje Pot of Duality, która sprawie, że nie mogę specjalnie przywołać, to co stało by się z tym potworem?
I drugie pytanie.
2. Tura przeciwnika. On aktywuje np. Spella, to czy ja mogę aktywować dowolną Trapezu, czy tylko taką co neguje Spella?
Jestem raczej świeży i czasem nadchodzą mnie takie pytania, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka


Odp: aktywowanie pułapek
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Czerwiec, 2018, 17:07:06 »
+1
1. Nie możesz aktywowac Pot of Duality w turze, w której wykonałeś Special Summon.

2. Możesz aktywować dowolnego trapa, chyba że posiada on warunek aktywacji który nie został spełniony. Dla przykładu, Reckless Greed możesz aktywować w odpowiedzi na dowolne zagranie, zaś Mirror Force tylko w odpowiedzi na atak, gdyż posiada on taki warunek aktywacji.